Cristiano Ronaldo og Portugal er ude af VM

26/06/2014

Verdens bedste fodboldspiller, Cristiano Ronaldo, er sammen med det portugisiske landshold færdig ved fodbold-VM i Brasilien.

Portugal vandt ellers med 2-1 over Ghana i den sidste kamp i gruppespillet, men holdets målscore er så dårlig, at det ikke rækker til avancement. I stedet ryger Tyskland og USA videre til 1/8-finalerne efter tyskernes 1-0-sejr i den samtidige kamp.

Tyskernes sejr var mere brugbar for Ghana, der dermed "blot" behøvede at vinde over Portugal, men afrikanerne leverede ikke nogen overbevisende indsats i VM-afskeden.

Afrikanerne havde heller ikke fået den bedste optakt til kampen, da profilerne Sulley Muntari og Kevin-Prince Boateng var blevet smidt ud af VM-truppen af disciplinære årsager.

Og som om ghaneserne ikke havde udrettet skade nok på sig selv, var det holdets forsvarer John Boye, der med et klodset selvmål sørgede for den portugisiske 1-0-føring efter en halv times spil.

Selv om målet var uheldigt, var udviklingen logisk, for Portugal havde været farligst i kampens indledning, hvor Ronaldo ramte overliggeren med et skævt indlæg og siden brændte en kæmpemæssig hovedstødschance.

Men ghaneserne fik samlet sig og kom tilbage i kampen om billetterne til 1/8-finalen 12 minutter inde i anden halvleg.

Et smukt ydersideindlæg fra Kwadwo Asamoah blev headet i nettet af målfarlige Asamoah Gyan, og da manglede Ghana blot en enkelt scoring.

Det var overraskende, at ghaneserne efterfølgende overlod store dele af spillet til portugiserne, som efter udligningen var i en håbløs position.

Men det var sydeuropæerne, der dominerede den sidste halve time, og Ronaldo lavede sejrsmålet, da han 10 minutter før tid sparkede en løs bold i nettet.

Portugiserne manglede dog tre mål mere, hvis de skulle have vippet USA af pinden, og det var naturligvis en uoverkommelig opgave. Dermed kan Portugal og Ghana rejse hjem fra VM-slutrunden.