CSC erkender og beklager fejl bag cpr-lækage

Ingen tjekkede indholdet af den såkaldte Robinson-liste med 900.000 danskeres personlige oplysninger, inden den den 2. juli blev lagt ud på nettet.

Det konstateres i en redegørelse, som firmaet CSC netop har afgivet i sagen, og som Ritzau har fået indsigt i.

Ifølge redegørelsen opstod der tirsdag er "en fejl i batchproduktionen", hvilket blandt andet ramte Robinson-listen, der rummer oplysninger om danskere, der ønsker beskyttelse mod direkte markedsføring.

Derfor blev de programmer, der skulle fjerne danskernes cpr-numre fra listen ikke kørt, og listen blev derfor heller ikke i første omgang sendt af sted til CPR-Kontoret under Økonomi- og Indenrigsministeriet.

"CSC’s kundegruppe blev på den baggrund kontaktet af CPR kontoret 2. juli 2014 kl. 13:00 og rykket for fremsendelse af listen. CSC overførte herefter listen i den stand, som den havde på daværende tidspunkt, hvorefter CPR-Kontoret lagde listen på hjemmesiden", hedder det i redegørelsen.

"Desværre har hverken CSC eller CPR (-Kontoret, red.) kontrolleret listen, inden den blev fremsendt, respektivt lagt på hjemmesiden", fremgår det blandt andet af redegørelsen.

I redegørelsen beklager CSC - der er driftsleverandør for CPR-kontoret - sagen.

"CSC beklager naturligvis det skete og vil gerne indgå i dialog med CSC om hvorledes kontrolprocedurerne hos både CSC og CPR Kontoret kan optimeres, således at denne type fejl videst muligt omfang undgås fremover", hedder det.

I redegørelsen omtales også en "ekstraordinær kørsel", som fandt sted torsdag i sidste uge i forbindelse med en test af "batchproduktionen.

Men hvad denne "kørsel" resulterede i, eller om der eventuelt opstod problemer i kølvandet på testen, omtales ikke nærmere.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip