Cult-ejer er optimist omkring licensansøgning

Selv om cykelholdet Cult Energy Vital Water allerede for flere måneder siden annoncerede, at man var klar til at tage skridtet op som såkaldt pro-kontinentalhold, er licensen endnu ikke på plads for det danskejede team.

Onsdag fortalte den internationale cykelunion UCI, at holdet har fået forlænget fristen for at indsende de relevante dokumenter frem til 15. december.

Men det er slet ikke nødvendigt, fortæller holdejer Christa Skelde, der allerede har sendt papirerne til Schweiz, både elektronisk og fysisk.

Nu venter hun egentlig bare på, at ansøgningen bliver imødekommet.

- Jeg vil være meget overrasket og ked af, hvis UCI ikke er interesseret i at få et hold op som professionelt kontinentalhold.

- Så ja, jeg er optimist, vi har i hvert fald gjort det bedste, vi kunne, siger hun til cykelsitet feltet.dk.

Når det har taget længere tid end beregnet at få licensansøgningen sendt af sted, skyldes det at holdets oprindelige luxembourgske partner, Christian Weyland, hoppede af projektet i 11. time.

Derfor har der været en del papirarbejde, der skulle laves, før Christa Skelde formelt kunne kalde sig eneejer af holdet.

Hun håber dog ikke, at det administrative bøvl går ud over holdets sportslige optakt til sæsonen.

- Jeg tror ikke, at vi kommer meget senere i gang med sæsonen, end vi havde forestillet os. Sandsynligvis bliver det i februar, siger hun til feltet.dk.

Cult Energy-Vital Water har i den kommende sæson blandt andet tempospecialisten Rasmus Quaade på kontrakt.

/ritzau/

 

Dagens Gossip