Cults danske håb gik i stå på frygtet stigning

En hel dag i selskab med verdens bedste cykelryttere og i mål mindre end et halvt minut efter vinderen, Michal Kwiatkowski.

Det danske cykelhold Cult Energys danske trumfkort Rasmus Guldhammer kan være tilfreds med sin indsats i søndagens Amstel Gold Race, selv om festen sluttede på det 258 kilometer lange løbs sidste stigning.

- Jeg sad længe med feltet og nåede med frem til Cauberg, men så slap kræfterne bare op. Jeg kunne godt mærke, at jeg stagnerede lidt der. Men det var lidt forventet, at jeg ville komme til kort der, siger Rasmus Guldhammer.

Han sluttede som nummer 37, men for den 26-årige dansker var det en stor tilfredsstillelse, at han kunne hænge på de bedste så længe.

- Det er et okay resultat. Det var rigtig fedt at få lov at køre et World Tour-løb igen. Det har jeg ventet længe på.

- De bedste har kørt på dette niveau i mange år. Jeg kan kun håbe, at vi får lov at komme tilbage hertil de næste mange år og forhåbentlig på et tidspunkt lave et rigtig godt resultat, siger Guldhammer.

Cult-mandskabet, der debuterede i World Tour-sammenhæng, havde på forhånd annonceret, at en af holdets ryttere skulle med i et udbrud, og det lykkedes Linus Gerdemann at sidde i et seks mand stort fremstød indtil 35 kilometer før mål.

- Planen var, at Linus skulle forsøge at komme med, hvis der kørte en større gruppe, for vi vidste, at han var stærk. Han gjorde det godt, ligesom resten af holdet.

- Det er lige en liga op i forhold til det, vi normalt kører. Det er svært at lave et resultat her, så vi må vise os frem på en anden måde, og det, synes jeg, vi fik gjort, siger Rasmus Guldhammer.

/ritzau/

 

Dagens Gossip