Curling: Herrernes EM-nedtur får ingen konsekvenser

Blot én sejr blev det til i ni kampe for de danske curlingherrer med skipper Rasmus Stjerne i spidsen ved EM i Champéry.

En del af nedturen skyldes, at herrerne er ved at bygge en nyt hold op, og selvom nedturen betyder, at Danmark går glip af både VM og A-EM næste år, er det ingen katastrofe.

- Når man laver et nyt hold, som Rasmus Stjernes hold har gjort, så er det sådan noget, der kan ske, siger Ulrik Schmidt, sportschef i Dansk Curling Forbund.

- Udgangspunktet er at arbejde benhårdt frem mod OL i 2018. Denne sæson er lidt gratis rent resultatmæssigt, fordi der ikke bliver uddelt OL-point ved VM næste år, siger sportschefen.

For cirka et halvt år siden stoppede den erfarne Johnny Frederiksen på holdet, og den ligeledes rutinerede Mikkel Adrup Poulsen måtte melde fra midlertidigt, fordi han er i gang med en uddannelse som flymekaniker.

Rasmus Stjerne ærgrer sig over forløbet ved EM.

Ud over Troels Harry har han haft de nye ansigter Oliver Dupont og Mikkel Krause med i Schweiz.

- Mikkel Adrup Poulsen og Johnny Frederiksen var med på det hold, der kom med i slutspillet fire år i træk ved EM. Det er åbenbart ikke bare sådan at sætte to nye ind, som bare skal erstatte dem, specielt ikke med den korte indkøringstid, siger Rasmus Stjerne.

Dansk Curling Forbund forventer en oprykning ved B-EM næste år i Esbjerg, hvor det er ventet, at Mikkel Adrup Poulsen atter er med.

Team Danmark-direktør Michael Andersen tager foreløbig curling-nedturen med ro.

- Vi vil målrette ressourcerne frem mod OL i 2018. Så vi kan komme i den situation, hvis herrerne ikke kommer hurtigt tilbage, at vi vil lave en omprioritering. Men indtil videre holder vi fast i den prioritering, vi har valgt, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip