Cykelboss vil tale med Bjarne Riis om sparring

Danmarks største cykelhold, Cult Energy, vil meget gerne gøre brug af Bjarne Riis' store viden og erfaring i fremtiden.

Medejer Michael Skelde står lige nu i en besværlig situation, hvor han forsøger at udvikle en række danske talenter, men samtidig må sande, at cykelholdet er truet af lukning uden en medsponsor fra næste sæson.

- Vi venter på det rigtige tidspunkt til at tage en dialog med Bjarne. Han kan måske give os noget sparring omkring, hvordan vi kommer videre fra den situation, vi befinder os i, siger Michael Skelde.

I øjeblikket bliver der spekuleret i Bjarne Riis' fremtid inden for dansk cykelsport, efter at Treks sportsdirektør Kim Andersen i fredagens udgave af Politiken gisner om, at der vil komme et nyt stort, dansk cykelhold, hvor Riis vil få en rolle.

Et scenarium kunne være, at Riis kunne trække på Saxo Bank, der i mange år har været sponsor for Riis' tidligere cykelhold.

Efter at danskeren er røget ud af holdet, overvejer Saxo Bank lige nu, om man skal fortsætte som sponsor hos Tinkoff-Saxo i de kommende år.

Michael Skelde ser det ikke som realistisk, at Bjarne Riis eller Saxo Bank bliver en del af Cult Energy.

- I forhold til Bjarne Riis, så er det mere realistisk at gå efter noget sparring omkring udviklingen af vores cykelhold, end at han bliver en direkte del af det.

- Hvis vi ser Bjarne igen inden for cykelsporten, så tror jeg, at det bliver i kampen om Tour de France-sejre, siger Michael Skelde og minder om, at Cult Energy i øjeblikket befinder sig på et lavere niveau.

- Når det kommer til Saxo Bank, så kender jeg hverken Lars Seier Christensen (direktør) eller andre, der bestemmer hos Saxo Bank.

- Saxo Bank har indtil nu satset stort på sport på allerøverste hylde. Vi vil gerne udvikle os, men der er vi ikke lige nu, konstaterer Skelde.

Cult Energy-medejeren er i dialog med flere mulige sponsorer, men det er endnu usikkert, om holdet får økonomien på plads til 1. september, hvor der skal ansøges om en Pro Kontinental-licens for 2016.

Cykelholdet mangler aktuelt omkring otte millioner kroner for at være i stand til at fortsætte til næste år.

/ritzau/

 

Dagens Gossip