Cykelrytter er ude af koma efter Vuelta-styrt

Den belgiske cykelrytter Kris Boeckmans (Lotto Soudal) er ude af kunstigt koma efter et grimt styrt på 8. etape af Vuelta a España.

Lotto Soudal oplyser torsdag, at 28-årige Boeckmans for første gang siden ulykken for små to uger siden har talt med sin familie.

Boeckmans blev fragtet til et hospital i Spanien med brudskader i ansigtet, en kraftig hjernerystelse, tre brækkede ribben og blødninger i den ene lunge, efter at han ramte asfalten med høj fart.

Skanninger har vist, at Lars Baks belgiske holdkammerat er sluppet fra styrtet uden hjerneskader. Holdlægen Servaas Bingé oplyser, at Boeckmans har fået en kraftig hjernerystelse.

Styrtet skete på 8. etape af det igangværende Vuelta a España - en etape, der blev præget af stor dramatik, hvor mange ryttere var i asfalten og måtte udgå.

Lotto Soudal-rytteren var dog den, som kom mest til skade, men også ryttere som Tejay van Garderen (BMC), Daniel Martin (Cannondale-Garmin) og Peter Sagan (Tinkoff-Saxo) måtte trække sig ud af løbet efter styrt på etapen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip