Cykelunion vil give dopingrabat for samarbejde

Det skal give dopingrabat at samarbejde med myndighederne for at afklare fortidens dopingproblem.

Det har UCI's øverste organ, Management Commitee, besluttet lørdag.

UCI's nye præsident Brian Cookson lovede, da han blev valgt i efteråret, at han ville have alt undersøgt - særligt i forhold til påstande om, at cykelunionen selv medvirkede til at dække over positive prøver hos blandt andre Lance Armstrong.

Til det formål blev der i slutningen af sidste år nedsat en undersøgelseskommission, som skal efterforske dét spørgsmål, og samtidig skabe en klarhed over, hvorfor brugen af blandt andet dopingstoffet epo eskalerede og blev så udbredt i cykelsporten.

Derfor har man nu besluttet, at man kan tilbyde rabat på karantænen til de ryttere og ledere, som indrømmer doping og samtidig medvirker i efterforskningen.

- Vores Management Commitee er begyndt året med nogle store skridt fremad for vores sport. Især er vi kommet videre med den uafhængige kommission, siger Brian Cookson.

Med beslutningen om at give rabat er UCI til gengæld trådt et skridt tilbage i forhold til forslag om helt at give amnesti til fortidens syndere.

Om Lance Armstrong kan få gavn af beslutningen er endnu uklart. Ifølge en tidligere artikel i den britiske avis The Telegraph vil kommissionen kun have mulighed for at give rabat til ryttere, som indrømmer doping, men ikke tidligere er blevet dømt for dem.

Det er Lance Armstrong.

/ritzau/

 

Dagens Gossip