Cyklende mand anholdt med kæreste i Christiania-aktion

Task Force Pusherstreet var i aktion på Christiania torsdag morgen i forsøg på at "standse den åbenlyse og organiserede hashhandel i Pusherstreet".

Under aktionen i Pusherstreet blev der fundet 1340 joints, 45 gram skunkmix, 637,6 gram potmix, 40 hashplanter, en CS-gas samt en militær røggranat.

Politiet blev opmærksom på en mand, der kom cyklende i retning mod Pusherstreet. Da vedkommende fik øje på politiet, smed han en pose fra sig i en skraldespand.

Manden blev standset og posen blev sikret fra skraldespanden. Posen indeholdt 531,2 gram hash, 102,2 gram skunk og 45 joints. Personen, der viste sig at være 40 år, blev anholdt.

- Under hele aktionen blev politifolkene overfuset verbalt og truet af én af gadens vagtmænd. Det var 39-årig mand, der trods flere opfordringer til at stoppe sin fremfærd fortsatte, hvorfor han blev anholdt, skriver politiet i en pressemeddelelse.

Københavns Politi ransagede efterfølgende den 40-åriges adresse på Christianshavn. Her blev der fundet 10,679 kilo hash. Hashen var af samme mærke, som dét, der blev fundet i posen.

- I forbindelse med ransagningen kom den 40-åriges 23-årige kæreste hjem. Hun blev ligeledes anholdt. De havde identiske nøgler på sig, der ikke passede til deres adresse.

- Men efter behørig efterforskning fandt vi ud af, at de passede til en adresse i Fredens Ark på Christiania, forklarer politikommissær Steffen Thaaning Steffensen.

Den 40-årige mand fik torsdag anholdelsen opretholdt i tre gange 24 timer.

Fredag ransagede politiet så adressen i Fredens Ark. Her blev der i kakkelovnen fundet et regnskab på cirka seks kilo hash. Derudover blev der fundet omkring 50.000 kroner, som politiet skønner hidrører fra salg af hash.

- Det er vores opfattelse, at den 40-årige mand og den 23-årige kvinde i forening leverer hash til pusherne i Pusherstreet, siger Steffen Thaaning Steffensen.

Den 40-årige mand bliver genfremstillet i grundlovsforhør i dag sammen med den 23-årige kvinde. Begge sigtes for at have været i besiddelse af 16 kilo hash.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip