Cypern sejler ud for at redde 300 nødstedte flygtninge

Cyperns beredskabstjeneste har torsdag indledt en redningsmission for omkring 300 mennesker, der er fanget på en båd i oprørt hav i Middelhavet.

De nødstedte menes at være syriske flygtninge, der er flygtet fra urolighederne i deres hjemland.

Myndighederne reagerede på et "nødsignal fra radio" på grund af "dårligt vejr". Båden menes at være 50 sømil sydvest for turistbyen Paphos, lyder det ifølge forsvarsministeriet.

Blandt de nødstedte er der kvinder og børn, lyder det.

- Vi vurderer, at omkring 300 mennesker er om bord på båden. De fleste af dem er kvinder og børn, siger ministeriets talskvinde.

- De er ude på en lille fiskekutter og er muligvis flygtninge fra Syrien, lyder det videre.

Billeder, der er taget af en helikopter fra militæret, viser snesevis af mennesker, der sidder på dækket af, hvad der synes at være en fiskebåd.

Det vides ikke, hvordan de 300 flygtninges tilstand er.

Cypriotiske myndigheder er ved at klargøre foranstaltninger for at modtage og give medicinsk behandling til flygtningene, lyder det fra forsvarsministeriet.

Statslig radio siger, at både kystvagten og en båd er på vej for at tilbyde assistance. Et tankskib er også på vej til de nødstedte.

/ritzau/AFP

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip