Cypriotisk inferno kan blive en AaB-fordel

Tilhængerne af cypriotiske Apoel FC er så fanatiske og larmende, at de kan skræmme modstanderne fra vid og sans.

For fem år siden var FC København storfavoritter til at slå cyprioterne i kvalifikationen til Champions Leagues gruppespil, men et skræmt FCK-hold måtte ud af turneringen efter et nederlag på 1-3 i Nicosia.

Tirsdag aften kan de danske mestre fra AaB befinde sig i samme situation, når nordjyderne skal forsøge at spille sig videre efter 1-1 i Aalborg.

Kasper Risgård ved, at tilskuerne kan blive en modstander, men det kan også få de danske gæster til at levere på et højere niveau end normalt.

- Det bliver måske en lidt anderledes stemning end den, vi er vant til.

- Vi er et hold, der nok er lidt uprøvet, når det kommer til det. De fleste har ikke spillet mange internationale udekampe, så det bliver spændende at se, hvordan vi reagerer, siger midtbanespilleren.

- Jeg glæder mig helt vildt meget til det, og jeg tror, at de andre spillere har det på samme måde. Det er spændende at spille sådan nogle steder. Det er en af grundene til, at man gerne vil ud at spille i Europa.

- Man kan godt få sommerfugle i maven, men det kan også være med til at forbedre vores præstation, siger Risgård.

Allroundspilleren Patrick Kristensen er helt enig.

- Hvis vi kan presse Apoel lidt og få dem til at løbe efter bolden, så bliver tilskuerne måske utilfredse med dem.

- Det vil være godt, hvis de kunne buhe af deres eget hold. Men får de først tilskuerne med sig, så kan det blive svært, siger Kristensen, der i øjeblikket bliver brugt som højreback.

Umiddelbart lader han sig ikke skræmme af udsigten til op mod 20.000 cypriotiske fans.

- Jeg glæder mig helt vildt til at spille på et stadion, der er så tætpakket. Den der summen, hvor man fornemmer, at der er mennesker overalt. Den giver noget, siger Kristensen.

Selv om den fanatiske stemning måske nok skræmte FCK's spillere i 2009, så vil AaB's trænerteam kun gøre lidt ud af lydkulissen i forberedelserne. Det fortæller assistenttræner Allan Kuhn, der for to uger siden var på Cypern for at se Apoel an.

- Fodbold er deres liv. Det er meget fanatisk dernede, men det er også nogle flinke og rare mennesker.

- Vi skal tage det som en stor og fed oplevelse og så være bevidste om, at vi ikke kan råbe til spillerne ude fra sidelinjen og forvente, at de kan høre det.

- Vi skal ikke bruge så meget krudt på det, men i stedet gå ud og spille, som vi plejer, siger Allan Kuhn.

Sidste uges opgør i Aalborg blev domineret af AaB, men cyprioterne scorede på en enkelt af holdets få chancer og fik 1-1 med hjem.

Den samlede vinder af duellen får en plads i Champions Leagues gruppespil. Taberen ryger over i Europa League-gruppespillet.

Kampstart er klokken 20.45.

/ritzau/

 

Dagens Gossip