DA roser skærpede bøder for dårligt arbejdsmiljø

Dansk Arbejdsgiverforening roser den aftale om at forbedre arbejdsmiljøet på de danske virksomheder, som regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti og De Konservative torsdag har indgået.

Aftalen indebærer blandt andet, at man fremover vil gå mere målrettet efter de brodne kar i erhvervslivet, når det kommer til brud på arbejdsmiljøloven.

Til gengæld vil man så skære tilsvarende ned på de mere generelle stikprøvekontroller. Samtidig fordobles bødestraffene for grove tilsidesættelser af arbejdsmiljøloven, så man nu kan få op til 40.000 kroner i bøde for overtrædelser.

- Vi har et arbejdsmiljø i verdensklasse i Danmark, men nogle steder er der problemer, siger arbejdsmiljøchef i DA, Karoline Klaksvig.

- Det er indlysende rigtigt, at Arbejdstilsynet skal fokusere deres tilsyn på de virksomheder, der har brug for det, og ikke spilde hverken samfundets ressourcer eller virksomhedernes tid med tilsyn, når der er orden i tingene, siger hun.

Også skærpelserne af bødestraffen for lovovertrædelser er DA helt med på:

- Bøderne er blevet skærpet på dette område nu for tredje gang inden for seks år. Det er helt i orden, at virksomheder, der har et farligt arbejdsmiljø - og bliver ved med at have det - skal have sanktioner, de kan mærke.

- Men det er også tilfredsstillende, at sanktionerne skal evalueres inden for to år, så vi kan se, om de hårde bøder står mål med de overtrædelser der er begået, og om ordningen virker efter hensigten, siger Karoline Klaksvig.

/ritzau/

 

Dagens Gossip