DA: Udlændinge tager stort set alle nye job i Danmark

Skrevet af admin

26/05/2015

Mest læste i dag

Hovedparten af de nye job, der er skabt i den private sektor under den nuværende regering, er blevet besat af udlændinge.

Det viser en beregning fra Dansk Arbejdsgiverforening (DA) ifølge Børsen.

Over 30.000 af de 40.000 nye arbejdspladser, der ifølge statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og økonomiminister Morten Østergaard (R) er opstået som følge af regeringens politik, er gået til arbejdskraft fra udlandet.

Erhvervslivets store organisationer er bekymrede over udviklingen.

Per Nielsen, direktør for Lund Maskinfabrik, har helt opgivet at finde danskere til ledige stillinger, fortæller han til Børsen. I stedet kigger han mod for eksempel Tyskland og Polen.

Og det er både godt og skidt, mener Jørn Neergaard Larsen, administrerende direktør for DA.

- Det er selvfølgelig utrolig positivt, at det lige netop i disse år er muligt at skaffe arbejdskraft fra vores nabolande, men det er til gengæld meget negativt, at det ikke i samme periode er lykkedes at ændre beskæftigelsesfrekvensen for danske statsborgere, siger han til Børsen.

Socialdemokraternes politiske ordfører, Maja Panduro, mener dog ifølge Børsen, at det i dag går bedre med at få danskere frem for udlændinge i arbejde.

Beregningen fra arbejdsgiverforeningen dækker perioden fjerde kvartal 2011 til fjerde kvartal 2014.

Mange af de 40.000 nye job er på halv- eller deltid. Omregnes tallet til fuldtidsjob, svarer det til 20.700. Heraf er over 20.000 tilfaldet folk fra andre lande ifølge DA.

/ritzau/