Dårlig idé med skrappe krav til afgangseksamen

 Venstre fremlagde for nylig forslaget om, at eleverne skulle bestå alle fag ved folkeskolens afgangseksamen, for at kunne blive optaget på en ungdomsuddannelse. Rådsmanden Kristian Würtz er stærkt uenig, og mener, at det er en dårlig idé.

-Jeg synes, man skal holde sig fra at lægge låg på unges uddannelsesmuligheder, for alle får brug for uddannelse i fremtiden. Venstres forslag vil gøre kravene til folkeskolens afgangsprøve endnu skrappere end til eksempelvis en studentereksamen, hvor man alene skal bestå med et vist gennemsnit. Derfor strider Venstres forslag direkte imod det, Danmark har brug for: At få flere unge gennem en ungdomsuddannelse, ikke færre, siger Kristian Würtz rådmand for Børn og Unge i Aarhus.

Til gengæld mener Kristian Würtz, at skal folkeskolens afgangseksamen op til diskussion, skulle man invitere ungdomsuddannelserne med, så de kunne få mulighed for at bidrage med at målrette prøver og emne valg.

Kristian Würtz mener problemet med skrappere afgangseksamen i dag ligger i, at mange danske unge allerede er optaget på en ungdomsuddannelse, når de går op til afgangseksamen i folkeskolen, og at man derfor i stedet bør rette fokus på den unges motivation og studieparathed.

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip