Dårlig vane: Danskerne knalder i syv minutter klokken kvart i elleve om aftenen

Husfredssex, pligtsex, release-sex. Det er nogle af de ord, Joan Ørting nævner, da Dagens.dk tager en snak med hende om dårlige vaner, mange danske par får med tiden.

- Vi danskere er vanedyr i soveværelset. Ofte fokuserer vi på at få vores partner og os selv til at komme, men det kan være skadende for forholdet, forklarer sexologen Joan Ørting.

Dybest set bruger de fleste par hinanden til at onanere, frem for at elske med hinanden. Det er derfor, sexologen og parterapeuten kalder det for release-sex.

-  Danskerne gør det i syv minutter i gennemsnit klokken kvart i elleve om aftenen. Han slikker hende til at starte med. Hun gør sig umage for at komme, og så er det, der kommer så meget fokus på releasen. Det bliver selve målet. Man kan jo ikke holde ud, at sex bliver noget, hvor man bare skal komme, siger Joan Ørting til Dagens.dk.

Der er alt for meget fokus på at opnå en orgasme i stedet for at lære hinanden at kende.

- I det øjeblik, vi har et mål, så har vi en dagsorden, og så gør man det, man plejer for at nå målet, fordi det virkede sidst. Det betyder, at vi ligger og tænker på målet frem for nuet, uddyber hun.

Vores præferencer ændrer sig, ligesom vi gør med alderen. Ørting har derfor følgende råd til de, der vil droppe eller undgå leverpostegssex:

1) Træd et skridt tilbage for at komme to skridt frem i forholdet
Når vi er nyforelskede, så er vi ikke særligt målrettede. Der er vi ikke optagede af målet. Men det bliver vi, og det er det, der ødelægger det hele. Vi skal tilbage til den fase, hvor vi er nysgerrige på hinanden og eksperimenterer for at se, hvad der virker.

2) Vælg et andet tidspunkt end onsdag aften
Vi bruger hinanden til onani i stedt for til at elske. Det er ikke smart at elske efter kl 21. Der er vi for trætte og orker ikke andet end måske netop onani. Derfor er det bedre fx at gøre det søndag morgen, når stolen står ind af vinduet. Eller mødes et sted, hvor tiden er reserveret til at være sammen. Et tidspunkt, hvor børnene er puttet eller bliver passet, så vi kan koncentrere os om at elske og ikke om at komme.

3) Genstart ligsom en computer
Sex bør ikke handle om målet. Det er virkelig hårdt arbejde. Men vi skal lege, at vi er 16 år igen og ikke kender hinanden. Start forfra, ligesom en computer skal genstartes nogle gange, skal parforholdet også. Vær ikke bange for at prøve noget nyt. Vær ærlig, og forslå en periode, hvor I prøver noget nyt. Jeg tror fx, at de fleste kvinder hellere vil være liderlige end at komme.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip