Dårligt vejr bremser både med migranter og flygtninge

Vinteren kan mærkes på den menneskestrøm, der ankommer til Grækenland for at søge ophold i Europa.

Ifølge EU's grænseagentur, Frontex, har det dårlige vejr i januar begrænset antallet af flygtninge og migranter, der benytter sig af middelhavsruten, med 40 procent sammenlignet med december måned, skriver Reuters.

I alt kom omkring 68.000 personer til Grækenland via Middelhavet i januar - et tal, der ifølge Frontex stadig er omkring 40 gange større, end det var i januar 2015.

Syrere, irakere og afghanere udgjorde størstedelen af personerne.

Ifølge FN's Flygtningehøjkommissariat (UNHCR) er flere end 101.000 migranter og flygtninge nået til Europa indtil nu i 2016 - de fleste af dem via Grækenland.

Eksempelvis er kun 6500 personer ankommet til Italien i de første måneder af 2016.

Mindst 406 personer er omkommet under bådrejsen over Middelhavet i årets første måneder.

Grækenland er under stærkt pres af den fortsatte strøm af mennesker, der ønsker at rejse igennem landet og videre til resten af Europa.

Senest er flere tusinder af flygtninge og migranter fra Afghanistan strandet i Grækenland, efter at Makedonien pludselig har besluttet at lukke sin grænse for afghanere, skriver AFP.

Mandag protesterede hundreder af afghanere derfor i ingenmandsland ved den makedonske grænse i Grækenland. De bar skilte med tekster som "Hvorfor racisme?" og "Vi kan ikke tage tilbage".

I alt er omkring 8000 mennesker lige nu samlet ved Grækenlands nordlige grænse i håbet om at komme videre op igennem Europa.

Grækenland har sagt, at landet vil tilbyde ly til afghanerne, mens man forsøger at finde en løsning med Makedonien, der ikke er medlem af EU.

Siden november har flere af balkanlandene kun givet personer fra Syrien, Afghanistan og Irak lov til at rejse ind over grænserne. Men nu strammer Makedonien altså reglerne for sin grænse yderligere.

ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip