Dagen derpå: Hård Olsen saver Christian Eriksen over

Skrevet af admin

15/10/2014

Mest læste i dag

Landstræner Morten Olsen er usædvanlig hård i sin kritik af nøglespilleren Christian Eriksen dagen efter Danmarks 0-1-nederlag til Portugal i EM-kvalifikationen.

Olsen brugte en stor del af sit evalueringsmøde dagen derpå på at tale om Eriksen og alt det, han synes, han mangler at se fra Tottenham-spilleren.

- Efter så mange landskampe skal han kunne tage fat i bolden og være med til at styre kampen. Det har han ikke kunnet. Derfor må vi klandre ham. Han må kunne stå for den kritik, og det gør han også.

- Det er en brutal verden, ellers må du spille på et andet plan. Det er ikke Ajax mere, det er ikke udvikling, siger Morten Olsen.

Landstræneren hæfter sig ved, at en ubeslutsom Eriksen indledte anden halvleg mod Portugal med at spille bolden lige hen til Cristiano Ronaldo i en situation, der meget let kunne have givet portugiserne en farlig chance.

- Det er noget, man kan kritisere en spiller som Christian Eriksen for. Det må ikke foregå.

- Hvis det var en spiller på et lavere niveau, kunne man sige, at han ikke havde klassen. Men Christian Eriksen må ikke lave de fejl. Det må man være hård og sige til ham. Og han ved det godt, siger landstræneren.

Eriksens skuffende præstationer i de første EM-kvalifikationskampe er en af hovedårsagerne til, at Danmark har haft svært ved at skabe farlige situationer.

- Bundniveauet skal være højere. Det er ikke nok at lave en eller to gode detaljer. Han skal være med til at styre kampen. Blandt andet derfor kommer vi ikke til chancer, mener Olsen.

Christian Eriksen var dog med til at kreere Danmarks største chance i kampen, hvor Michael Krohn-Dehli sparkede bolden på stolpen. Men ellers var Premier League-spilleren anonym.

Han blev skiftet ud med Thomas Kahlenberg i slutfasen.

/ritzau/