Dagens etape i Tour de France

Etapen er den korteste med massestart i årets Tour - kun enkeltstarten på 20. etape er kortere - men der er alligevel garanti for spektakulær kørsel på etapen i Pyrenæerne.

Fakta om 17. etape:

Saint-Gaudens-Saint-Lary Pla d'Adet, 124,5 kilometer

Beskrivelse:

Dagen efter årets længste etape venter årets korteste - bortset fra lørdagens enkeltstart. Men selv om etapen blot byder på 124,5 kilometer, venter der ikke nogen nem dag. Tværtimod. Der venter fire alvorlige stigninger - tre i næsthårdeste kategori og en i den hårdeste.

Ydermere slutter etapen op ad - på toppen af Saint-Lary Pla d'Adet, og når nu ingen ser ud til at kunne true Vincenzo Nibalis samlede Tour-sejr, så kan man i det mindste håbe på godt cykelløb og tidsforskelle i kampen om de øvrige podiepladser.

Selve etapesejren skal der også nok blive hård kamp om. Folk som Rafal Majka og Joaquim Rodriguez, der ikke spiller nogen rolle i klassementet, får måske lov til at gå i udbrud og slås om etapesejren, mens folkene i toppen nok følges pænt - og i ryggen af Nibali - så længe, de kan.

Vidste du at ...

... rytterne i dag besøger Spanien. Godt 15 kilometer spansk vej under cyklerne, inden Tour-feltet igen kører ind i Frankrig og dagens modbydelige stigninger.

Hold øje med:

Joaquim Rodriguez

Rafal Majka

Alejandro Valverde

/ritzau/

 

Dagens Gossip