Dagens gør det selv: Lav din egen jubilæumsvase for 54 kroner

De sidste par dage har Kählers Omaggio-jubilæumsvase i høj grad glimret ved sit fravær på isenkræmmer-hylderne og samtidig ved sin massive tilstedeværelse i medierne.

Men nu er dine pinsler endelig overstået. Her på Dagens.dk har vi taget en konstruktiv og kreativ vinkel på det, der på de sociale medier er blevet dømt “vasegate”. Vi vil vise dig, hvordan du selv kan kreere en fortolkning af Kählers kæmpehit - til den nette sum af 54 kroner.

LÆS OGSÅ: Var det noget med en Kähler-vase? Den koster kun…

Se her, hvordan du gør i fem lette trin:

1. Dagens.dk gik i Panduro Hobby efter maling. Kassedamen anbefalede procelænsmaling, men var løbet tør. Derfor anskaffede vi os en guld-tusch, der kan male på glas og porcelæn. Pennen kostede 44 kroner. Den dækker ikke helt så godt på maling, men til gengæld giver det et mere rustikt penselstrøg-lignende look, som også pryder de “almindelige” Kähler-vaser.

2. Derfra var det bare at skaffe en vase. Vi fandt to små, hvide pragteksemplarer i discountforretningen Boun10 i Kolding. De kostede 10 kroner stykket. Men du kan helt sikkert også finde en passende vase i supermarkedet eller i en genbrugsforretning.

LÆS OGSÅ: Udsolgt vase hitter på Twitter: “Danskerne er et ‘forkählet’ folk”

3. Vi brugte malertape, men har du ikke det, eller eventuelt noget hobby-papirtape, kan almindelig tape også bruges til at dække af. Det kan være lidt svært at få tapen til at omfavne vasen uden at maler-resultatet bliver en smule “hakket”. Men prøv at kratte tapen lidt op i kanterne der, hvor det er blevet for firkantet.

4. Når du har dækket vasen af med tapen, er det bare at male. To lag maling er klart at foretrække, hvis du har formået at anskaffe guld-porcelænsmaling. Med tuschen kan vasen kun få én gang, hvis man vil bevare det skinnende look.

5. Lad vasen tørre i fire timer. Du kan eventuelt lægge dem i ovnen en times tid, som brugsanvisningen til tuschen også forklarer. Det gør, at du kan vaske vasen op uden at malingen skaller af.

Voilá - din helt egen Kähler-vase, som ikke har kostet mere end 54 kroner.

Se billeder af processen hér - og del billederne af din egen kreation med os i kommentarfeltet.

 

Dagens Gossip