Dagens Guide: Sådan gør du fladskærmen ren

Mange danskere køber fladskærme til hjemmet. Men hvordan holder man skærmen ren og pæn?

- Vi får ofte spørgsmål fra vores kunder om hvilket rengøringsmiddel, der er bedst for fladskærmene, og hvordan man helst skal gå frem for at være så skånsom som mulig. Og der er faktisk et sæt med enkle forholdsregler, som man kan støtte sig til, siger salgschef for radio/tv i Elgiganten, Glenn Manson.

Han har følgende tips til rengøring af TV-skærmen:

•  Brug et rensemiddel som ikke indeholder alkohol eller sæbe, og som er vandbaseret - gerne en gelespray. Sådan en kan du købe til billige penge.

•  Vær opmærksom hvis du bruger den sædvanlige støvklud til at rengøre dit TV. Denne kan ofte indeholde rester af andre rengøringsmidler – med sæbe og/eller alkohol, og bør dermed ikke bruges til TV’et.

•  Brug ikke for meget rensemiddel ad gangen og sprøjt på kluden – ikke direkte på TV’et. Sprøjter man direkte på TV’et, og er uheldig og bruger lidt for meget, kan det rende nedover skærmen og ind i selve TV’et.

•  Det er allerbedst at rengøre TV’et, når det er koldt, gerne når det har stået slukket i en periode. Mange tænder fjernsynet og starter så rengøringen. Det skal du undgå. Noget af rensemidlet kan fordampe fordi TV’et er varmt og rengøringen bliver dermed ikke så god, som den kunne have været.

De allerfleste TV’er er i dag udstyret med et tyndt filter, som ligger helt yderst på skærmen og som absorberer lys. Ved forkert rengøring over lang tid kan dette filter blive skjoldet og dermed give øget genskin på TV’et, noget som igen kan forringe TV-oplevelsen noget.

Kilde: Elgiganten.

 

Dagens Gossip