Dagens opskrift: Bananpandekager med lynsyltetøj

Skrevet af Sabine Murati

12/04/2015

Mest læste i dag

Lav lynsyltetøjet imens bananpandekagerne steges, så er der frisklavet, lun bærfryd til pandekagerne :-)

Bananpandekager til 4 personer fx som dessert eller sund snack
4 mellemstore bananer, meget modne
8 æg
Kornene af 1 vanillestang
1-2 knsp. havsalt
Smør til stegning

Kombiner alle ingredienser pånær smør i en skål. Med en stavblender blendes ingredienserne til en ensartet, glat og let skummende dej. Gem den tomme vanillebælg til lynsyltetøjet.

Alternativt kan bananerne moses og piskes sammen med de øvrige ingredienser med en gaffel.

Bag pandekagerne i smør ved middel varme. Vend pandekagerne forsigtigt, de kan godt være lidt mere skrøbelige end almindelige pandekager.  Pandekagerne skal være på størrelse med amerikanske pandekager og altså ikke så store, som almindelige pandekager (crepes).

Server pandekagerne med lynsyltetøjet, ahornsirup, honning eller hvad du ellers har lyst til.

Lynsyltetøj
400g frosne bær – gerne skovbærmix
50g honning eller ahornsirup
1 tom vanillebælg

Kombiner alle ingredienserne i en gryde og lad bærmassen koge op ved middel varme.

Rør rundt i gryden mens bærmassen koger ind. Lad gerne bærmassen simre i 30-40 minutter til den er tyknet. Lynsyltetøjet bliver ikke så tykt som almindeligt syltetøj og da det ikke indeholder konserverende midler, kan det heller ikke holde sig så længe, som almindeligt syltetøj kan.

Når lynsyltetøjet har en passende konsistens smages det til, vanillebælgen fiskes op og kasseres og syltetøjet hældes på skoldede glas, som kan holde sig på køl en uges tid.

 

 

Sabine Murati er 26 år og uddannet naturopath i biologisk medicin fra Institut for Biologisk Medicin. Hun er bosat i Canada og blogger om stenalderkost og sundhed på www.mypaleopantry.com.