Dagens vaccinetal: Så mange danskere er nu vaccineret mod covid-19

Skrevet af Julie Møller

30/12/2020
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
De seneste tal fra Statens Serum Institut viser, hvor stor en andel af den danske befolkning der er vaccineret mod covid-19 på nuværende tidspunkt.

Dagens topnyheder

Vaccination mod covid-19 begyndte d. 27. december 2020 i Danmark.

”Det er en historisk dag. Da epidemien ramte Danmark tilbage i februar, regnede jeg ikke med, at vi i dag, blot ti måneder senere, ville være i gang med at vaccinere de første mod COVID-19. De seneste uger har vi arbejdet hårdt på tværs af sundhedsmyndigheder, regioner, kommuner og praktiserende læger for at få udrullet vaccinerne i dag. Det er en imponerende indsats. Tak til alle,” sagde Søren Brostrøm, direktøren for Sundhedsstyrelsen, den 27. december. 

På Statens Serum Instituts hjemmeside kan man se, hvor stor en andel af den danske befolkning der er vaccineret mod covid-19. Siden bliver opdateret dagligt.

For den – indtil nu – eneste godkendte vaccine fra Pfizer-BioNTech kræver det to vaccinationer, før man får den fulde effekt af vaccinen, og dermed er i langt mindre risiko for at blive syg af den virus (SARS-CoV-2), der er skyld i covid-19, skriver SSI. 

Der er nu modtaget 45.825 doser som tildeles personer i de udvalgte risikogrupper. 

Så mange danskere er nu vaccineret

De seneste tal fra SSI viser, at 13.311 danskere er påbegyndt et covid-19-vaccinationsforløb. Herunder kan du se, hvordan de 13.311 danskere fordeler sig på de forskellige regioner.

  • Hovedstaden 3.445 
  • Midtjylland 2.878 
  • Nordjylland 1.032 
  • Sjælland 3.462 
  • Syddanmark 2.494 
  • I alt 13.311

“I skal ikke ringe og spørge”

Tidligere i dag kunne vi fortælle om, at rigtig mange danskere er interesseret i at vide mere om vaccinen mod Covid-19. Faktisk er interessen så voldsom, at Region Syddanmark på Twitter melder ud, at folk skal stoppe med at ringe til sygehusene.

“Der er mange, der ringer til sygehusene med spørgsmål om vaccinetider og mulighed for vaccination. Det skal man lade være med. Du bliver kontaktet, når du har mulighed for vaccination. Enten via digital post, fysisk post eller via din læge eller plejepersonale.”