Dagligvarekæde fjerner momsen på frugt og grønt

Det skal være billigere at fylde indkøbskurven med saftige æbler, knasende gulerødder og sprøde radiser. Det mener man i dagligvarekæden Kiwi, og derfor fjerner kædens 104 butikker momsen på frugt og grønt på hylderne.

- Der er rigtig mange danskere, som gerne vil leve sundere, men også mange der mener, at det er for dyrt at leve sundt i Danmark, siger Carsten Hansen, kædedirektør i Kiwi i en pressemeddelelse.

- Det har vi lyttet til og fjerner nu momsen på alt frugt og grønt. Dermed får flere danskere bedre råd til at købe sundt, siger direktøren.

En undersøgelse foretaget af Norstat på vegne af De Samvirkende Købmænd (DSK) har vist, at danskerne er ret lune på tanken om differentieret moms på fødevarer. Fire ud af fem vil have lavere moms på frisk frugt og grønt og andre nøglehulsmærkede fødevarer.

Mens fødevareminister Dan Jørgensen (S) tidligere har afvist differentieret moms med, at det er besværligt at administrere og svært at finansiere, så fjerner Kiwi momsen fra 1. september.

Og for kunderne betyder det, at prisen på alt konventionel og økologisk frugt og grønt i Kiwi falder med 20 procent. Prisnedsættelsen gælder for de kunder, der har kædens loyalitetskort kaldet Kiwikort.

- Vi kan se en klar forbrugerinteresse i sundhed og i markant lavere priser på sunde fødevarer. Derfor mener vi, at det er tid til at imødekomme kunderne og gøre noget aktivt, siger Carsten Hansen.

Kiwi har tidligere skruet på momsen på det økologiske sortiment. De økologiske varer har kunderne gennem flere år har kunnet købe med 10 procent rabat.

/ritzau/

 

Dagens Gossip