Dagpengereformens pengestop får flere ledige i arbejde

Skrevet af admin

13/10/2015

Dagens topnyheder

På to år er andelen, der finder et arbejde, når deres dagpenge er brugt op, steget til 39 procent.

Siden dagpengereformen i 2013 halverede dagpengeperioden fra fire til to år, er der således sket en fordobling i andelen af langtidsledige dagpengemodtagere, der finder arbejde, efter at de er faldet ud af systemet.

Det skriver Børsen på baggrund af de nyeste tal fra Jobindsats.dk, database om arbejdsmarkedet, som hører under Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering.

I januar 2013 fandt 18,4 procent af dagpengemodtagerne et arbejde i løbet af de første fem måneder, efter at dagpengeperioden var slut. I januar i år var det cirka 38,5 procent - knap 600 personer - der fandt arbejde i de fem første måneder.

- Det er selvfølgelig en rigtig god nyhed, at vi kan se dagpengereformen have en så positiv effekt. Det er altafgørende vigtigt, at der er arbejdskraft til rådighed, siger Allan Agerholm, administrerende direktør i BC Hospitality Group, der blandt andet består af Bella Center, Crowne Plaza Towers og Forum i København.

At dagpengereformen har en positiv effekt på beskæftigelsesfrekvensen kommer ikke som en overraskelse for Michael Svarer, professor på Aarhus Universitet og vismand i Det Økonomiske Råd.

Danmarks tredjestørste fagforbund, FOA, afviser dog, at det er reformen, der har fået flere i arbejde.

- Forklaringen er selvfølgelig, at der har været et opsving på visse dele af arbejdsmarkedet - ikke overalt - og det betyder, at når der er ledige job, så tager de ledige et job, siger Mona Striib, der er næstformand i FOA, til Børsen.

Hun kalder det "det groveste udsagn overhovedet", at reformens konsekvenser for pengepungen har fået ledige til at tage et job.

/ritzau/