Dagpengeuroen vokser blandt Thornings tropper

Selvom statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) har meldt ud, at regeringen ikke ønsker at ændre reglerne for dagpenge, så er det langtfra alle i den socialdemokratiske folketingsgruppe, der er enige.

Berlingske har talt med 30 medlemmer af folketingsgruppen, der i alt består af 47 medlemmer, og her tilkendegiver 18 socialdemokrater, at de ønsker flere lempelser på området.

- Jeg mener, at vi i forbindelse med den kommende finanslov skal erkende, at det, som De Radikale, Dansk Folkeparti og VK blev enige om, er alt for stramt. Vi skal have rettet op på den skade, der er sket, siger et socialdemokratisk folketingsmedlem, der ønsker at være anonym, til Berlingske.

Flere af de anonyme socialdemokrater siger til avisen, at der bør ske ændringer af dagpengesystemet inden et valg.

Derimod mener en anden del af folketingsgruppen, at det er politisk urealistisk at gøre mere for de mange personer, der allerede har mistet retten til dagpenge.

I 2013 røg mere end 33.674 ud af systemet, og i løbet af de første fem måneder af 2014 er 7354 faldet ud.

Socialdemokraternes gruppeformand, Henrik Dam Kristensen, siger til Berlingske, at der selvfølgelig er en debat omkring dagpengeproblemerne i gruppen og hvordan man løser dem fremadrettet.

- Jeg forstår det her som et ønske om forbedringer. Men sandheden er, at vi allerede har gjort meget. Nu har vi en kommission, og den holder vi fast i, og så får vi, når tid er, mulighed for at gøre de her ting om, siger han til avisen.

A-Kassernes Samvirke skønner over 17.000 danskere vil miste retten til dagpenge i 2014. Det tal er netop opjusteret fra 14.000.

/ritzau/

 

Dagens Gossip