Dagpengevenner tager afstand fra socialdemokrat

I Socialdemokratiet har især tre politikere markeret sig som kritikere af S-toppens linje i dagpengespørgsmålet.

Bjarne Laustsen, Orla Hav og Jan Johansen har alle tre talt for, at regeringen burde gøre mere for danskere, som opbruger retten til dagpenge. Men nu kunne det tyde på, Jan Johansen er gået et skridt for langt i sit forsøg på at overbevise S-toppen om at ændre kurs.

I hvert fald står Jan Johansen alene blandt trekløveret med sin beslutning om at stemme imod regeringen og med Enhedslisten, når støttepartiet tirsdag har et beslutningsforslag om en halvering af genoptjeningsperioden for dagpenge i folketingssalen.

Ifølge Jan Johansen har han truffet sin beslutning af hensyn til de mennesker, som bliver ramt af dagpengereformen.

Beslutningen udstiller igen, at der er uenighed i Socialdemokratiet. Det sker, mens forhandlingerne om finansloven er i gang, og der nu kun er måneder til det næste folketingsvalg.

Landbrugs- og fødevareordfører Orla Hav ønsker fortsat en dagpengeløsning, men Enhedslistens beslutningsforslag er ikke svaret:

- Risikoen er, at regeringen kommer i mindretal, og så vi får den samme VK-regering med støtte fra Dansk Folkeparti igen, som indførte de tossede regler. Den risiko vil jeg ikke løbe, siger Orla Hav og tilføjer:

- Jeg finder det helt afgørende, at vi finder en løsning på dagpengespørgsmålet. Men det kræver et ordentligt stykke politisk arbejde. Det er ikke nok med et paradeforslag fra Enhedslisten.

Spørgsmål: Hvad mener du om, at Jan Johansen vælger at stemme for Enhedslistens forslag?

- Det må Jan selv stå på mål for. Normalt kender jeg Jan som en ordentlig kollega, så det må han selv argumentere for, siger Orla Hav.

Heller ikke Bjarne Laustsen vil støtte Jan Johansen og stemme for Enhedslistens beslutningsforslag.

- For det første er der ikke tradition for, at vi stemmer for oppositionens beslutningsforslag. For det andet løser det kun problemet for dem, der er faldet ud af systemet. Så det er ikke det rigtige forslag, siger Bjarne Laustsen.

Han mener samtidig, at en stemme for Enhedslistens forslag er det samme som at "hvidvaske" Dansk Folkepartis leder, Kristian Thulesen Dahl.

- Det er ham, der er skyld i det hele. Derfor synes jeg, at både Enhedslisten og SF burde kæmpe i finanslovforhandlingerne for at få løst det her problem i stedet for at sidde og hvidvaske ham i sofaen, siger Bjarne Laustsen.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip