Dalglish: Liverpool vender ikke Suárez ryggen

Kenny Dalglish var manden, som hentede Luis Suárez til Liverpool i januar 2011. Og den tidligere Liverpool-manager tror ikke, at klubben skiller sig af med den kontroversielle topscorer.

Suárez er igen blevet straffet for at bide en modspiller. I torsdags blev han idømt en fire måneder lang udelukkelse fra al fodbold for at have bidt italienske Giorgio Chiellini.

Det er tredje gang, den uruguayanske stjerne må afsone karantæne for at bide. Han blev straffet som spiller i Ajax og Liverpool i henholdsvis 2010 og 2013.

Trods de gentagne episoder mener Dalglish, at Liverpool også denne gang skal slå ring rundt om Suárez.

- Enkelte vil sige, at han skaber flere problemer, end han værd, men du vender ham ikke ryggen, fordi han har gjort noget forkert.

- Efter min mening har enhver klub et ansvar, når den henter en spiller, skriver Dalglish i en klumme for den engelske avis Daily Mirror.

Uruguay tabte lørdag aften 0-2 til Colombia i 1/8-finalen ved VM, og det var uden Suarez, som afsonede den første af ni spilledages karantæne på landsholdet. Men Suarez har en fremtid i Liverpool, vurderer Dalglish.

- Jeg tror, at man vil blive klar over, at Liverpool ikke vender ryggen til Suarez, uanset hvilken karantæne han er blevet tildelt af Fifa, lyder det fra Dalglish.

Han mener, det er en fejl af det internationale fodboldforbund Fifa at nægte Suárez at spille klubfodbold frem til slutningen af oktober.

- Det vil være et hårdt slag for Liverpool at være uden Suárez i de første måneder i den nye sæson. Det virker strengt, især fordi Liverpool ikke har haft kontrol med ham de seneste uger.

- Det er underligt, at klubben må bøde for noget, han har gjort på landsholdet, fastslår Dalglish.

27-årige Suárez blev topscorer i Premier League med 31 mål i 33 kampe i sidste sæson.

/ritzau/

 

Dagens Gossip