Dallas-hospital undskylder for fejl i ebola-håndtering

Der er sket fejl i håndteringen af ebola i USA.

Det erkender direktøren på Texas Health Presbyterian Hospital i Dallas, hvor den første ebolapatient diagnosticeret på amerikansk jord blev behandlet.

- Trods vores bedste intentioner og et kvalificeret medicinsk hold blev der desværre begået fejl i vores indledende behandling af hr. Duncan (den første ebolapatient, red.).

- Vi diagnosticerede ikke hans symptomer på ebola korrekt. Det er vi meget kede af, siger direktør Daniel Varga i en skriftlig udtalelse.

Udtalelsen er offentliggjort forud for en høring i Kongressen, hvor Varga vil undskylde for forløbet i behandlingen af patienten Thomas Eric Duncan, der døde af ebola på hospitalet onsdag i sidste uge.

Liberieren Duncan søgte lægehjælp for sine symptomer 26. september, men blev i første omgang sendt hjem fra hospitalet. Få dage senere bliver han dog indlagt og bekræftet smittet af den dødbringende virus.

- I vores bestræbelser for at kommunikere hurtigt og gennemsigtigt med offentligheden gav vi uforvarende oplysninger, der var forkerte og måtte rettes.

- Der er ingen tvivl om, dette var foruroligende for et samfund, der allerede var bekymret og forvirret. Det har vi lært af, fortsætter Daniel Varga.

To amerikanske sygeplejersker, der passede Duncan, er blevet smittet med ebola.

Hospitalet i Dallas er siden blevet kritiseret af den største fagforening for sygeplejersker i USA for, at sygeplejerskerne angiveligt i flere dage arbejdede uden den rigtige beskyttelse og fik konstant besked på at ændre sikkerhedsrutinerne.

Mindst 76 ansatte er potentielt i fare for at være blevet smittet af Duncan. De bliver alle overvåget dagligt for tegn på sygdommen.

Texas Health Presbyterian Hospital har oplyst, at det vil tilbyde værelser til de potentielt smittede medarbejdere, hvis de ønsker det.

- Texas Health Dallas tilbyder værelser til alle de berørte medarbejdere, der ønsker at bo her for at undgå den lille risiko for at udsætte familie, venner eller den brede offentlighed for mulig smitte. Vi gør dette af hensyn til vores medarbejdere, skriver hospitalet i en meddelelse.

/ritzau/

 

Dagens Gossip