Dam inden krisemøde i S: Kritikere har vigtige pointer

Skrevet af admin

04/04/2014

Mest læste i dag

Socialdemokraternes gruppeformand på Christiansborg, Henrik Dam Kristensen, erkender, at der er en vis berettigelse i den kritik, der gennem de seneste uger er haglet ned over partiledelsen og partiets politiske linje.

Især kritikken om, at partiets ledelse har for stor afstand til de menige medlemmer, tager han til sig.

Det siger han forud for et møde mellem partiets hovedbestyrelse og alle kredsformændene fredag aften, hvor kritikken fra baglandet er et hovedtema.

- Når de siger det, og vi ser målingerne, så har de nogle pointer, som det er vigtigt, at vi tager med, og vi taler med dem om, siger han.

Han anerkender, at afstanden - i hvert fald i kommunikationen - mellem partitoppen og baglandet måske har været for stor.

Overordnet mener han, at politikken har været rigtig, men at den er blevet forklaret for dårligt.

- Én ting, at tage med, er, at vi ikke har været gode nok til at komme ud og tage den her snak. Selvom jeg synes, at vi alle sammen har travlt med at komme ud i partiforeningerne, så har kommunikationen ikke været tæt og stærk nok, siger Dam Kristensen.

Ligesom tidligere, når han har skullet kommentere kritikken, fremhæver han, at partiet har overtaget regeringsmagten i en svær periode.

Det har betydet, at man har skullet gennemføre svære reformer - noget, som kritikerne ikke har kunnet genkende som "ægte" socialdemokratisk politik.

- Nogle gange har vi ikke fået ordentligt diskuteret, hvilke udfordringer, vi stod overfor, blandt andet den økonomiske situation, vi overtog. Vi har ikke altid fået forventningsafstemt, som vi måske skulle. Det må vi tage på os.

- Men det er ikke kun kommunikationen, så ville det jo være rigtig nemt. Der har været nogle diskussioner undervejs, hvor vi skulle have været hurtigere og mere præcise. Men sådan vil det være, siger Dam Kristensen.

Han mener, at regeringen har fået styr på økonomien, holdt hånden under beskæftigelsen og derved været med til at bevare velfærdssamfundet i en periode, hvor andre lande har måttet skære endnu hårdere.

- På den store klinge synes jeg, at det er lykkedes for os, siger han.

/ritzau/