Dam og Hækkerup til møde i Statsministeriet

I de kommende timer skal statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) have mindst to nye ministernavne på plads, efter at Morten Bødskov (S) har meddelt, at han træder tilbage som justitsminister, mens Villy Søvndal (SF) træder tilbage som udenrigsminister.

Onsdag eftermiddag er to af de socialdemokrater, der nævnes som mulige ministeremner, på besøg i Statsministeriet. Først kom fødevareminister Karen Hækkerup og derefter Socialdemokraternes gruppeformand, Henrik Dam Kristensen.

Efter at have været til møde i en lille times tid kom Henrik Dam Kristensen ud, men uden at ville afsløre, om han er på vej tilbage på ministerholdet.

- Det må I jo snakke med statsministeren om.

- Jeg har været inde og få en kop kaffe. Det var rigtig hyggeligt, siger han.

Karen Hækkerup ønskede på vej ind til mødet heller ikke at udtale sig.

Hun nævnes som et af de stærkeste bud på en ny justitsminister. Hækkerup har tidligere været retsordfører for Socialdemokraterne og er lige som Morten Bødskov kendt for en stram linje i retspolitikken.

En linje som S-toppen ønsker at fortsætte, uanset hvem der bliver ny justitsminister.

Men hvis Karen Hækkerup bliver udpeget til posten, skal der findes en ny fødevareminister. Om det kunne være Henrik Dam Kristensen, eller om han er i spil til posten som justitsminister er dog uvist.

Dagen igennem har der også været spekuleret i, om regeringen vil lave en større rokade, hvor der byttes ministerposter mellem partierne.

Eksempelvis kunne SF vælge at bytte udenrigsministerposten væk for måske to andre mindre ministerposter på områder, der har særlig interesse for SF.

Dermed vil rokaden måske kunne udvides til også at omfatte De Radikale, men det er uklart, om regeringens overvejelser går i den retning.

SF's formand, socialminister Annette Vilhelmsen, har onsdag eftermiddag trukket sig tilbage til Socialministeriet, hvor hun overvejer SF's del af rokaden.

/ritzau/

 

Dagens Gossip