Dan Jørgensen: Ingen krise hos S efter asylpakke

Socialdemokraterne kommer ikke til at miste et vigtigt medlem, som det skete hos Venstre efter interne uenigheder om asylpolitikken.

Det siger Socialdemokratiets udlændingeordfører, Dan Jørgensen.

Tidligere minister Mette Gjerskov (S) har onsdag meddelt på sin Facebookside, at hun stemmer nej til regeringens asylpakke og dermed går imod Socialdemokraternes partilinje.

Samtidig har folketingsmedlemmerne Yildiz Akdogan (S) og Daniel Toft Jakobsen (S) udtrykt en vaklen over for lovforslaget.

Men det får ikke Dan Jørgensen til at frygte en krise i partiet.

- Vi er et stort parti, og der et højt til loftet. Det er en svær situation. Derfor tager vi ekstraordinære forhold i brug. Det er ikke mærkeligt, at nogle har en divergerende holdning, siger Dan Jørgensen.

- Det skal man passe på at blæse op til nogen krise. Der er en bred opbakning i folketingsgruppen til den linje, jeg skal forhandle i dag (onsdag, red.).

Spørgsmål: Kan Socialdemokraterne opleve samme reaktion på asylpolitikken som Venstre, hvor Jens Rohde har forladt partiet?

- Nej. Jeg opfatter det som en bred opbakning, men selvfølgelig med navngivne kritikere. På svære spørgsmål vil der i ekstraordinære situationer være en intern diskussion i stort set alle partier, siger Dan Jørgensen.

Han vi ikke sige, at Socialdemokratiet fører "den nødvendige politik", som tidligere finansminister Bjarne Corydon har udtalt.

- Hvis vi ikke får strammet, frygter vi, at antallet af asylansøgere stiger markant, siger Dan Jørgensen.

Socialdemokraterne har krævet, at asylansøgere kan arbejdere uden for centre, ligesom smykker med affektionsværdi ikke må konfiskeres.

Det er led i regeringens asylpakke, som Folketinget førstebehandler onsdag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip