Danfoss fyrer cirka 60 medarbejdere

Omkring 60 medarbejdere på Danfoss' fabrik i Glamsbjerg på Fyn fik tidligt tirsdag eftermiddag på et møde med ledelsen besked om, at de er blevet fyret.

Industriafdelingen i virksomheden har ikke tjent nok penge, og produktionen stoppes derfor fra juni 2015. Det skriver fyens.dk.

Virksomheden fremstiller kugleventiler.

Lasse Bastkjær Jensen, der er ansvarlig for medierelationer i Danfoss A/S, forklarer til fyens.dk, at det på trods af operationelle tiltag ikke er lykkedes at forbedre indtjeningen på virksomhedens produktion af de ventiler, fabrikken laver.

Virksomheden oplyser, at de ansatte primært er fra lokalområdet. I Glamsbjerg by bor der cirka 3200 ifølge Danmarks Statistik.

Danfoss har på globalt plan 22.500 ansatte. Produktionen er fordelt på 59 fabrikker i 18 lande, mens salget er fordelt på 58 salgsselskaber i 46 lande. Ifølge Danfoss' hjemmeside har de 5415 ansatte i Danmark.

Antallet af ansatte i virksomheden er faldet med cirka 2500 siden 2009. Det oplyste Danfoss i sin årsrapport for 2013.

Glamsbjerg ligger i Assens Kommune, hvor borgmester Søren Steen Andersen (V) beklager tabet af arbejdspladserne. Han forsøger dog at se lyst på situationen.

- Vi skal se på den historie, vi har her på Fyn for eksempel med lukningen af Lindø-værftet. Der var heldigvis rigtig mange af dem, der kom i arbejde igen, siger han.

Generelt føler han, at Assens Kommune står godt rustet til kampen for at skaffe arbejdspladser til sine borgere.

- Vores kommunes konkurrencedygtighed er faktisk rigtig god. Vi har Fyns højeste produktivitet. vi har også Fyns næsthøjeste beskæftigelse. Siden 2012 er vi den kommune, der procentvis har mistet færrest arbejdspladser, siger han.

- Jeg tror, billedet er, at fynboer - og dermed Assensboer - må bevæge sig længere for få arbejde.

/ritzau/

 

Dagens Gossip