Danfoss leverer rekordhøj omsætning i 2014

Industrikoncernen Danfoss' samlede omsætning i 2014 voksede med fire procent i lokal valuta og nåede et rekordhøjt niveau på 34,4 milliarder kroner.

Det oplyser selskabet i sit årsregnskab, der er offentliggjort onsdag morgen.

Ifølge koncernchef og administrerende direktør Niels B. Christiansen er ledelsen meget tilfreds med selskabets resultater, som er opnået på trods af lav vækst i den globale økonomi.

- Resultaterne kan tilskrives vores systematiske arbejde med at blive mere konkurrencedygtige og fleksible.

- Vores velsmurte maskinrum gør os i stand til at øge fokus på at udvikle og investere i forbedringen af koncernens markedsposition, siger Niels B. Christiansen i en meddelelse.

Et af de andre resultater, der gik frem i 2014, er selskabets resultat af primær drift, eksklusiv andre driftsindtægter- og udgifter. Det steg med 13 procent til 4,4 milliarder kroner.

Dermed blev sidste år det stærkeste målt på lønsomhed i Danfoss' historie, oplyser selskabet.

Et af de absolutte højdepunkter for selskabet i 2014 var købet af den finske producent af frekvensomformere, Vacon. Derudover tog Danfoss en række andre vækstinitiativer ved at investere i "geografiske vækstlommer" med stort potentiale i Indien og Tyrkiet.

- Vi har momentum og er optimistiske i forhold til 2015.

- Dog forventer vi fortsat lav vækst i den globale økonomi og forsat lav sigtbarhed, hvilket blandt andet skyldes de tiltagende vanskelige betingelser og lavere forventninger til den økonomiske udvikling i Rusland, siger Niels B. Christiansen.

Danfoss, der har hovedsæde i Nordborg på Als, gør sig inden for forskning, produktion og udvikling af mekaniske og elektroniske komponenter samt systemløsninger.

Virksomhedens mest kendte produkt er termostater til varmeregulering, men Danfoss laver også produkter inden for sol- og vindenergi samt fjernvarme og fjernkøling.

/ritzau/

 

Dagens Gossip