Danfoss Universe skifter navn

Oplevelsesparken Danfoss Universe i Nordborg kommer fremover til at hedde ’Universe’. Bitten og Mads Clausens Fond bakker fortsat op om science parkens drift og udvikling. Men for at sætte endnu mere fokus på at skabe begejstring for naturvidenskab, teknologi og iværksætteri laves parken nu om til en selvejende fond, så også andre kan være med til at støtte formålet med parken.

Bitten og Mads Clausens Fond, der grundlagde parken i 2005, vil dog stadig spille en væsentlig økonomisk rolle i driften af parken. Fonden vil stadig støtte parken økonomisk og bl.a. dække driftsunderskuddet, så andre fonde og virksomheders bidrag vil gå ubeskåret til at udvikle nye områder og aktiviteter i parken. Bitten og Mads Clausens Fond skyder derfor alle oplevelsesparkens eksisterende aktiver samt yderligere et kontant beløb på 60 millioner kr. ind i den nye selvejende fond.

Oplevelsesparken tiltrækker hvert år over 100.000 børnefamilier og skoleelever. Målet for 2018 er at kunne tiltrække op mod 300.000 gæster om året.

Fonden og det nye navn til parken træder i kraft inden starten på sæson 2013.

 

 

Dagens Gossip