Danica White-kaptajn: Godt piratbagmanden er pågrebet

16/10/2013 00:56

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Kaptajn Niels Hentze Nielsen var gidsel i 83 dage om bord på coasteren Danica White i 2007.

Han spærrede øjnene op mandag, da han så nyheden på BBC World om, at piratbagmanden Mohamed Abdi Hassan, bedre kendt som Afweyne eller Big Mouth var blevet anholdt og fængslet i Belgien.

- Der var noget bekendt ved ham. Jeg syntes, jeg kunne genkende ham, men jeg kan ikke nøjagtigt huske, hvor jeg har set ham, om det var om bord på skibet, eller da jeg blev taget i land, siger Niels Hentze Nielsen til Ritzau.

To gange under den 83 dage lange kapring blev kaptajnen taget i land af piraterne. Den første gang var han alene i land sammen med piraterne, og anden gang var det sammen med en af matroserne.

- Det er seks år siden, så det er svært at huske nøjagtigt, hvor jeg kan have set ham. Det kan være den ene af gangene, hvor jeg var i land.

- Der var en masse pirater, og det blev diskuteret, om vi gidsler skulle blive i land eller tilbage til skibet, siger Niels Hentze Nielsen.

At piratbagmanden blev lokket i fælden af det belgiske politi og sat i varetægtsfængsel, er kaptajnen dog tilfreds med.

- Det er kun godt, at han er pågrebet og sat i spjældet. Ingen tvivl om det. Jeg kan bare ikke forstå, at der skulle gå seks år, man har hele tiden været klar over, hvem han var.

- I Somalia er han mere eller mindre en helt. Det er kun godt, at der bliver ryddet op, og selvfølgelig er det danske politi da også klar over hvem, piratbagmanden er, siger Niels Hentze Nielsen.

Kaptajnen henviser til, at mange nationer deltager i kampen mod piraterne med krigsskibe.

- De fik jo lov til at gå i land. Jeg kan ikke forstå, hvorfor de ikke bare gjorde det og pågreb de pirater, siger Niels Hentze Nielsen.

Efter frigivelsen blev coasteren Danica White sejlet til Djibouti.

- Der var politi om bord. De tog fingeraftryk og dna, både fra skibet og fra os søfolk, så de vidste hvem vi var, fortæller kaptajnen.

Kaptajn Niels Hentze Nielsen oplyser, at han fortsat er ansat hos rederiet H. Folmer og Co, og siden sin frigivelse har han sejlet gennem piratfarvande fire-fem gange.

- Vi har bevæbnede vagter om bord, og det ved piraterne godt. Men man er virkelig oppe på dupperne, når man sejler igennem, siger han.

/ritzau/