Daniel Agger får karantæne for Zanka-slag

Superligaklubben Brøndby må undvære sin forsvarsstjerne Daniel Agger i de kommende to ligakampe.

Fredag meddeler Dansk Boldspil-Union (DBU) på sin hjemmeside, at fodboldens disciplinærinstans har valgt at idømme Agger to spilledages karantæne for en episode i mandagens kamp mod FC København.

I en nærkamp slog Agger modstanderen Mathias "Zanka" Jørgensen. Kampens dommere så ikke episoden, men DBU tog efterfølgende sagen op.

- Fodboldens disciplinærinstans har på baggrund af tv-billeder fundet belæg for, at Daniel Agger gør sig skyldig i en adfærd, "der i alvorlig grad er voldsom", og har på den baggrund tildelt Brøndbys anfører to spilledages karantæne, skriver DBU.

I redegørelsen til disciplinærinstansen har dommer Michael Tykgaard meddelt, at han ville have udvist Agger, hvis han havde set episoden.

Efter mandagens kamp, der sluttede 0-0, indrømmede Agger, at han havde ramt sin modstander, men han mente ikke, forseelsen var forsætlig.

Derfor bliver dommen modtaget med ærgrelse i Brøndby.

- Som Daniel allerede har forklaret, så var det ikke en bevidst handling, men et resultat af et forsøg på at vriste sig fri af Zankas greb. Den slags dueller er der mange af i topfodbold, og det gjaldt også kampen mod FC København, der var intens som sædvanlig.

- Derfor ærgrer det os, at fodboldens disciplinærinstans har valgt at tildele karantæne, for vi er ikke enige i den kendelse, siger Brøndbys sportsdirektør, Per Rud, til klubbens hjemmeside.

I sin redegørelse af episoden har Brøndby desuden påpeget en række andre situationer fra kampen, som kunne tages op, når Agger-situationen er blevet det.

Brøndby nævner, at Christian Nørgaard fik en bule i panden efter en albue fra FCK's Daniel Amartey, og at Mathias "Zanka" Jørgensen kastede en bold i ryggen på Martin Ørnskov, samt at Thomas Delaney sparker ud efter Ferhan Hasani ovenpå en nærkamp.

Som følge af karantænen misser Agger udekampen mod Sønderjyske og hjemmekampen mod Hobro.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip