Daniel efterlod hele sin opsparing i en telefonboks: Folk kan ikke tro deres egne øjne, når de ser, hvad han så gør

Skrevet af Emil Martesen

24/07/2023
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Daniel chokerede alt og alle.

Dagens topnyheder

Daniel, der er bedre kendt som Daniel Suelo, tog en bemærkelsesværdig beslutning tilbage i år 2000. 

Her vinkede han nemlig farvel til sin opsparing, som han efterlod i en telefonboks og forlod det moderne samfund bag sig for at leve et liv uden penge. 

Han lagde ikke skjul på, at han var træt af husleje og deprimeret over det hektiske liv i USA, hvorfor han begav sig ud i ørkenen og fandt sit hjem i hulerne i Utah. 

Her levede han uden brug af penge og overlevede ved at spise naturens gaver eller udføre "dumpster diving" - en praksis, hvor han fandt mad i affaldscontainere. 

I modsætning til de fleste, der lever uden penge, nægtede Daniel at tage imod madkuponer eller offentlig støtte. 

Han ønskede ikke at sætte sig selv over dem, der havde brug for denne hjælp, og forklarede, at han ikke dømte dem, der gjorde brug af disse støtteordninger. 

Hans valg var en personlig beslutning for at undgå, at folk troede, han levede af deres skattepenge. 

Daniel gjorde dog en undtagelse: Han brugte det offentlige bibliotek til blandt andet at opdatere sin blog. 

Dette skabte nogle kontroverser og kritik fra dem, der ikke forstod hans livsstil. Men Daniel forblev urokkelig i sin beslutning om at undgå penge og leve i harmoni med naturen. 

Han benytter samtidig lejligheden til og understrege sort på hvidt, at da han først lagde sine penge i telefonboksen og forlod det moderne liv, oplevede han en utrolig følelse af frihed.

Han følte sig hjemme uanset hvor han var og fandt en dyb lykke uden penge som en byrde. 

I 2016 blev Daniel imidlertid tvunget til at tage en pause fra sin utraditionelle livsstil og flytte indendørs igen. Hans forældre var blevet ældre, og han følte sig forpligtet til at vende tilbage til ‘det normale liv’ for at hjælpe dem. 

Daniel Suelos historie er en fascinerende rejse fra den moderne verden til et liv i naturen, og hans beslutning om at leve uden penge udfordrer vores opfattelse af, hvad der er nødvendigt for at opnå lykke og tilfredshed. 

Hans tid i hulerne i Utah afspejler en drøm om en enklere og mere autentisk tilværelse, og selvom han midlertidigt måtte vende tilbage til samfundet, vil hans ekstraordinære eventyr forblive et inspirerende eksempel på en anden måde at leve på.