Daniel var gidsel i Syrien: Nu samler søster ind til hans milliongæld

06/07/2014 18:03

Peter Mathiasen

Nyheder

Mest læste i dag

Sådan indleder Anita Rye et facebook-opslag på sin væg.

Anitas bror, Daniel Rye, blev i midten af juni frigivet efter at have været taget som gidsel i Syrien i mere end 13 måneder.

Her blev han mærket for livet, men nu hvor alt burde ånde fred, står han over for at skulle betale en milliongæld for sin løsladelse. Venner og familie gik sammen om at købe Daniel fri, men pengene rakte ikke.

Læs også: Chefpsykolog: Dansk gidsel bliver aldrig den samme igen

- Desværre har de samlede omkostninger til at få Daniel frigivet vist sig at være højere end det allerede indsamlet beløb. Daniel er derfor nødt til at bede om en ekstra håndsrækning, så han ikke står alene med en gæld på omkring 1 million kroner, skriver Anita Rye på facebook.

Derfor har familien startet en indsalming, der skal hjælpe med at løfte den milliongæld, som Daniel står over for at skulle betale for sin frigivelse.

Følg Dagens.dk på facebook - altid gratis nyheder og underholdning

- Daniel kæmper dagligt en hård kamp for at bearbejde de voldsomme oplevelser og finde vej tilbage til en normal hverdag efter 13 måneders fangenskab. Daniels situation lige nu begrænser hans muligheder for at tjene penge, og han håber derfor, at alle interesserede vil være med til at hjælpe ham, skriver hun og fortsætter. 

- Igennem hele indsamlingen har vi brugt mottoet "mange bække små, gør en stor å" og håbet er, at mange små bidrag kan gøre den store forskel, så Daniel kan koncentrere sig om at komme tilbage til livet på den bedst tænkelige måde og uden resten at livet at skulle slås med en uoverskuelig gæld oven i de psykiske udfordringer.

Se opslaget hér:

  (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/da_DK/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); Opslag af Anita Rye.