Danmark bliver vært ved EM i fodbold 2020

Danmark og Telia Parken i København bliver en af værterne ved EM i fodbold i 2020.

Det offentliggjorde det europæiske fodboldforbund (Uefa) fredag i Geneve.

19 nationer havde ansøgt om værtskab, og Danmark var blandt de 13, som blev udvalgt.

Danmark får en af de 12 såkaldte standard-pakker, og den danske nationalarena skal huse tre kampe i gruppespillet samt en 1/8-finale.

Med sin kapacitet på 38.000 tilskuere levede Telia Parken ellers ikke op til Uefas krav om en kapacitet på minimum 50.000 pladser. Men Uefa havde annonceret, at forbundet ville give dispensation til to ansøgere.

Uefa satte også navn på de 12 andre værter.

Den engelske hovedstad, London, får æren af at skulle afvikle semifinaler og finale i turneringen.

Tyskland (München), Aserbajdsjan (Baku), Rusland (St Petersborg) og Italien (Rom) skal alle være vært for tre gruppekampe samt en kvartfinale.

Ud over Danmark skal Rumænien (Bukarest), Holland (Amsterdam), Irland (Dublin), Spanien (Bilbao), Ungarn (Budapest), Belgien (Bruxelles) og Skotland (Glasgow) huse tre gruppekampe samt en 1/8-finale.

Hvis det danske landshold kvalificerer sig til slutrunden, er Danmark garanteret to hjemmekampe i København i gruppespillet.

Det danske fodboldforbund DBU blev i august ellers i tvivl om, hvorvidt det ville fastholde ansøgningen til begivenheden.

Forbundet havde håbet på et større tilskud fra Uefa, og tvivlen opstod, fordi det danske forbund risikerer at tabe 10 til 15 millioner på værtsskabet. Men DBU endte altså med at holde fast i sin ansøgning.

Det er meningen, at det omfattende EM-projekt skal være en engangsforestilling for at markere 60-året for den første EM-slutrunde.

/ritzau/

 

Dagens Gossip