Danmark bliver VM-vært i ishockey i 2018

Spændingen om, hvem der skal være vært for VM i ishockey i 2018, blev udløst fredag formiddag i hviderussiske Minsk, hvor der lige nu spilles VM.

Og den danske delegation kunne juble.

For første gang i historien skal A-VM spilles i Danmark, der i fredagens afstemning slog Letland, som var den anden kandidat.

Den danske sejr var gigantisk. 95 stemmer på Danmark - blot 12 på Letland.

Afstemningen fandt sted ved kongressen under VM i Hviderusland. Letland og Danmark var de to eneste lande, der havde lagt billet ind på værtskabet om fire år.

Verdens øvrige ishockeynationer skulle overbevises om, at Danmark er det rette valg. Letterne havde samme agenda.

De to nationer forsøgte sig sidste år med et fælles bud på delt værtskab i 2017, men dengang blev det dansk/lettiske bud slået klart af det fransk/tyske bud.

Danmark var også ude efter værtskabet i 2016, men trak før afstemningen for et par år siden buddet for i stedet at støtte Rusland.

Formanden for Danmarks Ishockey Union, Henrik Bach Nielsen, slog inden fredagens afstemning fast, at et dansk nederlag vil sætte hele værtsprojektet på standby på ubestemt tid.

Sådan gik det altså ikke. Danmark var torsdag på talerstolen for at præsentere buddet overfor kongressen.

Danmark stillede med repræsentanter fra de to VM-byer Herning og København, Sport Event Danmark, ishockeyunionens formand Henrik Bach Nielsen, tv-værten Ulla Essendrop og landsholdsspilleren Philip Larsen fra NHL-klubben Edmonton Oilers.

Danskerne slog på, at man er en ung ishockeynation på vej frem, og det internationale ishockeyforbund har en interesse i at brede sporten ud til så mange lande som muligt.

Samtidig har Danmark gennem 12 år bevist, at man som ishockeynation hører til i A-gruppen.

Letterne kørte på, at de er i stand til at fylde arenaerne under VM. Skeptikere var i tvivl om, hvorvidt danskerne kan fylde arenaerne i 2018.

Men tvivlen på Danmark var altså kun noget, få havde, hvilket den gigantiske sejr i afstemningen vidner om.

Kampene ved VM skal spilles i den kommende Royal Arena i København og Jyske Bank Boxen i Herning.

/ritzau/

 

Dagens Gossip