Danmark er blandt de største svindlere med EU-midler

Skrevet af admin

08/09/2014

Mest læste i dag

Danmark er blandt de største syndere, når det drejer sig om svindel med EU-midler.

En rapport fra EU's antisvindelenhed, Olaf, viser, at Danmark i 2013 havde 66 sager om svindel med EU-midler. Tilsammen udgjorde sagerne et beløb på 19 millioner kroner, skriver metroxpress.

Antallet af svindelsager i EU er næsten tredoblet fra 2012 til 2013, står der i rapporten.

- Denne stigning er hovedsageligt på grund af fire medlemsstater, Bulgarien, Danmark, Italien og Rumænien, der står for 75 procent af alle uregelmæssigheder, der bliver behandlet som svindel i 2013,' lyder det i rapporten.

I Danmark handler alle sagerne om svindel med landbrugsstøtte, og det får nu Enhedslisten til at reagere.

- Vi er endt som den dårlige elev i klassen. Og fødevareministeren må straks svare på, hvordan han rydder op i svindelen, der jo desværre også skader miljøet, siger Nicolai Villumsen fra Enhedslisten til avisen.

Ifølge Natur- og Erhvervsstyrelsen handler alle 66 sager fra Danmark om landmænd, der har snydt med afgifter og fået gødning, der ikke indgår i landbrugets forbrug.

- Det er en sag, der ikke er afsluttet endnu, og hvor der stadig dukker ting op. Den involverede over 100 landmænd, og derfor bonner den voldsomt ud i den her statistik, siger enhedschef i Natur- og Erhvervsstyrelsen Hans Jørgen Langfrits til metroxpress.

I perioden fra 2009 til 2013 har Danmark i alt 118 sager, hvilket er over 15 gange flere sager end for eksempel Sverige har haft i samme periode.

Metroxpress har uden held forsøgt at få en kommentar fra landbrugets primære organisation Landbrug & Fødevarer.

/ritzau/