Danmark evakuerer statsborgere fra Yemen

Danmark evakuerer nu danske statsborgere fra Yemen.

Udenrigsministeriet opfordrer danskere til at forlade det krigshærgede land, som er blevet skueplads for en krig mellem den yderliggående shiamuslimske Houthi-milits og en sunnimuslimsk arabisk koalition, der bomber Yemen fra luften. Det oplyser dr.dk.

Udenlandske borgeres flugt fra Yemen er taget til de seneste dage, mens luftangrebene koster flere og flere menneskeliv.

Lande som Kina, Rusland, Pakistan, Indien, Indonesien, Somalia og Etiopien har allerede sendt fly og fragtskibe for at hente statsborgere, som er strandet i Yemen under krigshandlingerne.

Og nu gør Danmark det samme, oplyser Udenrigsministeriets Borgerservice til DR Nyheder. Ministeriet vil dog endnu ikke udtale sig om, hvor mange det drejer sig om, og hvordan de skal evakueres.

- Vi har været i kontakt med alle dem, som har registreret sig på danskerlisten for Yemen, og de er næsten alle kommet ud ved egen hjælp, skriver Borgerservice i en mail.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip