Danmark får franske klø og er langt fra playoff-gear

12/10/2015

Det danske fodboldlandshold leder fortsat efter rytmen og resultaterne, der skal sende holdet til EM.

Men holdet kan tage med fra søndagens 1-2-nederlag til Frankrig, at det for første gang i fire landskampe lykkedes at score. I kampens overtid scorede den indskiftede forsvarsspiller Erik Sviatchenko på et flot langskud.

Allerede inden kampen stod det klart, at Danmarks vej til EM går gennem to playoff-kampe i november, da Albanien vandt 3-0 ude over Armenien.

Derfor var kampen mod Frankrig også den eneste mulighed for Morten Olsen til at teste spillerne forud for playoff-kampene. Det bar startopstillingen også præg af, hvor Olsen havde satset på sine sikre og rutinerede kort.

Men udsigten til to uhyre vigtige landskampe om en måned gav ikke de danske spillere ild i øjnene.

Allerede efter seks minutter måtte et søvnigt og umotiveret dansk hold give bolden op for tredje gang efter to franske scoringer. Først efter den franske chokstart virkede de danske spillere til at indse alvoren og løfte niveauet.

Angriberen Olivier Giroud åbnede målscoringen efter tre minutter, da han sendte bolden ind under Kasper Schmeichel med et fladt spark, som den danske målmand havde reddet på de fleste dage.

Tre minutter senere fordoblede samme Giroud målscoringen efter en returbold fra Schmeichel.

En forfærdelig start for Danmark, der virkede til at være et hold på vej mod opløsning i en kamp, de åbenlyst ikke havde lyst til at spille.

Så grelt gik det dog ikke, og Danmark fik efter scoringerne arbejdet sig ind i kampen. Franskmændene slap speederen, og det var givetvis medvirkende til, at Danmark kom bedre med, om end det ikke blev til store muligheder før pausen.

Størstedelen af de 18.145 fremmødte tilskuere skulle lige sluge de to hurtige franske mål oven på en ærgerlig albansk sejr i Armenien, men kort før pausen viste publikum sig fra sin bedste side.

For mens spillet var uinspirerende, rejste tilskuerne sig på skift op i en flot bølge, der nåede adskillige runder på stadion.

Pausen benyttede Morten Olsen til at sætte Pierre-Emile Højbjerg på banen i stedet for Jakob Poulsen, der ikke havde gjort stort væsen af sig. Det gav ny energi på den danske midtbane, og Danmark overtog rollen som spilstyrende i længere perioder.

Det var dog stadigvæk Frankrig, som kom frem til afslutningerne i kampen via farlige omstillinger. Det gav imidlertid muligheden for Kasper Schmeichel til ved flere lejligheder at rette op på første halvlegs mindre heldige aktioner.

Undervejs i anden halvleg blev også offensivspillerne Pione Sisto, Nicolai Jørgensen og Yussuf Poulsen sat på banen, men det var forsvarsspilleren Erik Sviatchenko, som var Danmarks farligste.

I kampens overtid kanonerede han flot bolden i venstre målhjørne fra en position uden for feltet i højre side.

Trods det flotte mål tabte Danmark for anden gang på tre dage og skal markant op i gear, hvis holdet vil gøre sig forhåbninger om at spille sig til en EM-billet.