Danmark falder syv pladser på verdensranglisten

Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) offentliggjorde torsdag den seneste verdensrangliste, hvor Danmark er dalet syv pladser på listen.

Landstræner Morten Olsens tropper tabte senest til både Portugal og Frankrig, og nu er Danmark af samme grund røget fra en placering som nummer 28 ned som nummer 35.

Danmark er dog stadig foran Sverige, som er modstanderen i de to afgørende kampe om at komme til EM i Frankrig. De kampe spilles 14. og 17. november.

Svenskerne holder pladsen som nummer 45 på listen og er dermed ti pladser dårligere end Danmark.

Belgien er for første gang i landets historie rykket op som ny etter på listen i stedet for Argentina, som nu er nummer tre. Tyskland er fortsat nummer to.

Morten Olsen mener ikke, man kan sige meget om styrkeforholdet ud fra ranglisten, som ifølge landstræneren ikke er et udtryk for, at Danmark bør betragtes som favorit i kampene mod Sverige.

- Jeg aner ikke, hvor Danmark er henne. Jeg ved heller ikke, hvor Sverige er. Det er ikke tennis det her.

- Jeg ved bare, at Belgien er nummer et. Men jeg aner ikke, hvor vi ligger i forhold til Sverige, og jeg er også ligeglad.

- Det er jo ikke sådan, at vi lige pludselig er favoritter, fordi vi ligger foran Sverige. Så stor betydning har rangeringerne ikke, mener Olsen.

Norge er faldet 12 pladser til en placering som nummer 46, mens Island er dalet otte pladser til en 31.-plads, der fortsat gør landet til det bedste hold i Norden. Finland er nummer 56.

/ritzau/

 

Dagens Gossip