Danmark fordobler sin Nato-indsats i Polen

Når forsvarsminister Nicolai Wammen (S) fredag møder den tyske og polske forsvarsminister i den polske by Stettin, medbringer han et budskab om, at Danmark vil fordoble antallet af medarbejdere i netop Stettin.

Her ligger Natos multinationale hovedkvarter - Multinational Corps Northeast - som Danmark sammen med Tyskland og Polen har ansvaret for.

- Fra dansk side mere end fordobler vi vores bidrag fra cirka 20 til omkring 45 personer. Det er det hovedkvarter, hvor der er udstationeret flest danskere, siger Nicolai Wammen i en skriftlig kommentar.

- I alt 19 allierede Nato-nationer og partnere vil bidrage, herunder også Danmark, til udviklingen af hovedkvarteret i Stettin, og jeg forventer, at vi går fra mødet med et styrket fælles fodslag, så vi sammen i alliancen står endnu bedre rustet overfor fremtidens sikkerhedspolitiske situation, siger ministeren.

På Nato-topmødet sidste år i Wales vedtog Natos stats- og regeringschefer den såkaldte Readiness Action Plan (RAP).

Planen sætter en streg under Natos solidaritet med de østlige lande i alliancen, og den skal gøre Nato bedre i stand til at imødegå og håndtere konflikter - ikke mindst i forhold til Rusland i forbindelse med Ukraine-krisen.

- Jeg glæder mig til at mødes i Polen med min tyske og polske kollega og drøfte, hvordan vi bedst muligt indretter os i forhold til det ændrede sikkerhedspolitiske landskab i Europa, siger forsvarsminister Nicolai Wammen inden mødet fredag.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip