Danmark giver 115 mio. til ebola-indsatsen

Situationen i de ebola-ramte lande i Vestafrika er nu så alvorlig, at den danske regering vil øge bidraget til bekæmpelsen af den dødelige sygdom med 115 millioner kroner. Det oplyser Statsministeriet.

Pengene skal blandt andet gå til at sende op mod 25 sundhedsmedarbejdere til Vestafrika og oprette en ny lejr til læger og sygeplejersker i Sierra Leone. Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) kalder indsatsen mod sygdommen for "et kapløb mod tiden".

- FN vurderer, at i alt 10.000 er blevet smittet. Og knap halvdelen af dem er nu afgået ved døden. Antallet af smittede vil kunne vokse med 10.000 ekstra hver uge, når vi ser bare nogle få måneder frem, siger statsministeren i en skriftlig kommentar til Ritzau.

- Ebola er i dag en trussel mod den globale sundhed. Alle lande har et ansvar for at handle, tilføjer hun.

Samlet set har Danmark frem til nu bevilget knap 75 millioner kroner til indsatsen mod ebola.

De 115 millioner kroner, der nu bliver lagt oveni, skal blandt andet gå til udstyr og sundhedsfagligt personale, formentlig til den britiske indsats i Sierra Leone, og en lejr udsendt af Beredskabsstyrelsen til at huse internationale sundhedsmedarbejdere i Sierra Leone.

- Vi har brug for en stærkere international indsats nu og her. Og den skal Danmark naturligvis være en del af. Det handler om at spare tusindvis af menneskeliv i området. Men selvfølgelig også om at undgå, at sygdommen spreder sig og rammer os, siger statsministeren.

- Vi vil blandt andet bidrage med et sundhedsfagligt team på op til 25 personer, som vil indgå i den internationale operation. Og vi vil sende en lejr til indkvartering af internationale sundhedsmedarbejdere i Sierra Leone, tilføjer Helle Thorning-Schmidt.

Indsatsen mod ebola finansieres ifølge Statsministeriet inden for den eksisterende ramme for humanitære og udviklingsbistandsmidler. Den danske indsats vil blive tæt koordineret med USA, Storbritannien og FN.

Det øgede danske bidrag kommer efter, at den amerikanske præsident, Barack Obama, i sidste uge opfordrede vestlige lande til at yde mere for at inddæmme ebola-katastrofen.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip