Danmark har taget på tyske håndboldkvinder

Hvis man kan støtte sig til statistik, ser det på forhånd godt ud for det danske kvindelandshold i håndbold, når det i aften går på banen til VM-kvartfinale mod Tyskland.

Danskerne har historisk set nemlig glimrende styr på tyskerne, der kun har vundet 10 af i alt 38 indbyrdes opgør siden Øst- og Vesttysklands sammensmeltning. Til sammenligning har Danmark vundet 23 gange.

Netop Tyskland spillede en betydelig rolle i det danske kvindelandsholds sportslige og folkelige gennembrud i starten af 1990'erne.

Det var nemlig holdet fra Forbundsrepublikken, der var modstanderen i VM-finalen i 1993 og EM-finalen året efter, hvor holdene vandt én gang hver.

Begge lande forsøger nu at finde tilbage til niveauet fra storhedstiden. Danmark har ikke fået en slutrundemedalje i ni år, mens tyskerne skal tilbage til VM-bronzen i 2007 for at finde seneste metal til kvindelandsholdet.

Det seneste møde mellem de to lande var i 2011, hvor det blev 22-22 i en testkamp i Horsens.

Men danskerne kan glæde sig over, at de vandt, sidste gang der var point på spil, nemlig ved VM for fire år siden. Ved den lejlighed vandt Danmark med 27-26.

Danmarks landstræner Jan Pytlick bruger dog ikke tiden på at læse statistikker.

- Det er fuldstændig ligegyldigt. Det er historie, siger han.

Hvis Danmark udbygger den gode statistik i aftenens kamp, venter en semifinale mod Ungarn eller Brasilien på fredag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip