Danmark kan miste OL-plads på afbrudt 49'er-samarbejde

Den danske 49'er med Jonas Warrer og Anders Thomsen var udset til at skulle repræsentere Danmark ved OL i Rio senere på året. Men sådan kommer det ikke til at gå.

I en pressemeddelelse fra Dansk Sejlunion lyder det, at duoen opgiver samarbejdet fem måneder inden OL på grund af indbyrdes personlige forhold.

Jonas Warrer satser i stedet på at skabe en konkurrencedygtig OL-båd sammen med Christian Peter Lübeck, men deres deltagelse ved OL er slet ikke sikker.

- Hvis en ny besætning formår at levere resultater med rimeligt OL-perspektiv, så vil der være mulighed for at indstille dem til OL-udtagelse, siger Dansk Sejlunions sportschef, Thomas Jacobsen, og tilføjer:

- Men det bliver en krævende udfordring med så kort forberedelsestid. Lykkes det ikke, må vi formentlig opgive at stille op med en 49'er i Rio, siger han.

Det personlige forhold er årsagen til bruddet mellem de ellers OL-kvalificerede sejlere. Sportschefen fortæller, at man har strakt sig langt for at få samarbejdet mellem dem til at fungere.

- Jonas og Anders har i længere tid haft mere end svært ved at få deres samarbejde til at fungere på det personlige plan.

- Vi har gennem hele perioden og med alle tænkelige midler – blandt andet samtaleforløb med Team Danmarks sportspsykolog – forsøgt at rette op på tingene, men må desværre konstatere, at vi ikke kan finde en holdbar løsning.

- Derfor må vi desværre opgive projektet med Jonas og Anders og søge andre muligheder med henblik på OL, tilføjer Thomas Jacobsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip