Danmark kan sætte verdensrekord med verdens laveste rente

I løbet af torsdagen ventes Nationalbanken at sende renten på indskudsbeviser endnu længere ned, så den herefter hedder enten minus 1,00 procent eller minus 1,25 procent.

Det skriver Ritzau Finans.

Dermed vil Danmark have den laveste rente i verden. Lige nu deler vi pladsen med Schweiz, der lige som os har en rente på minus 0,75 procent.

Det vurderer senioranalytiker Jan Størup Nielsen fra Nordea ifølge Bloomberg News.

Over telefon skal senioranalytikeren onsdag have sagt, at Nationalbanken ved 16-tiden torsdag kan sænke sin nuværende rente med op til 50 basispoint.

Alt taget i betragtning ser Jan Størup Nielsen dog størst sandsynlighed for, at renten sænkes med 25 basispoint til minus 1,00 procent.

Uanset, hvor meget renten sænkes, vil det ske i et forsøg på at stoppe spekulanternes pres på kronen.

Sænkes renten, vil det endnu engang være det laveste renteniveau nogensinde.

Nationalbanken har allerede gennemført fire rentenedsættelser og stoppet udbuddet af statsobligationer, der er papirer med en løbetid på et år eller derover.

Onsdag valgte banken desuden at takke nej til bud på hele 5,9 milliarder kroner på skatkammerbeviser, der er obligationer med en løbetid på op til ni måneder.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip