Danmark kan være offer i international skatteskandale

04/09/2015 11:34

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Mens det stadig er uklart, hvordan det er lykkedes formodede kriminelle at lænse statskassen for 6,2 milliarder kroner, melder en tysk anklagemyndighed nu ud, at Danmark er blandt ofrene for en international skandale om refusioner af udbytteskat.

Det skriver Finans.dk.

Sagen er i Tyskland blevet kaldt en af de største skattesager i efterkrigstiden, og den omfatter udspekuleret "shortselling" af børsnoterede aktier omkring tidspunktet for udbetaling af udbytte.

Transaktionerne har været efterforsket i Tyskland, hvor anklagemyndigheder i flere delstater er involveret.

En af dem er Statsadvokaten i Köln, som ikke vil fortælle, om de tyske myndigheder har været i kontakt med de danske om sagen. Men:

- Ja, vi er af den opfattelse, at "cum/ex"-handlerne også har fundet sted i Danmark, oplyser statsadvokat Daniel Vollmert til Finans.

Shortselling vil sige, at man låner en aktie, sælger den og senere køber den tilbage igen. Normalt vil en investor, der gør sig i den slags, spekulere i kursfald for på den måde at høste en profit.

Men ifølge Finans.dk drejer den tyske sag sig om, at spekulanterne har krævet udbytteskat refunderet, som aldrig er blevet indbetalt.

Hvorvidt de 6,2 milliarder kroner, som Danmark mener at være blevet franarret, er et led i denne sag, eller om det er svindel, der risikerer at ligge ud over de 6,2 milliarder, står ikke klart.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) medgav i sidste uge, at han ikke kan afvise, at den danske sag viser sig at være større end 6,2 milliarder kroner.

- Det kan man ikke udelukke. Mit indtryk er generelt, at der er rimeligt styr på kontrolindsatsen i Skat, sagde ministeren til Ritzau.

/ritzau/